Welkom bij De Ontdekking, dé enige christelijke Jenaplan basisschool van Apeldoorn!

Op De Ontdekking hebben we het onderwijs vormgegeven volgens de Jenaplanvisie die ontwikkeld is door de Duitse pedagoog Peter Petersen (1884-1952). Jenaplanonderwijs is geschikt voor elk kind. Op De Ontdekking is elk kind uniek. De stamgroepleiders kijken naar elk kind om te ontdekken waar het goed in is en hoe het kind geholpen kan worden bij zijn eigen ontwikkeling. De basisprincipes ‘gesprek’, ‘spel’, ‘werk’ en ‘viering’ vormen het hart van ons onderwijs.

We beginnen de dag in de kring. Thema’s waaraan gewerkt wordt bij wereldoriëntatie zijn zichtbaar in de school. Er zijn ontdekhoeken waar kinderen kunnen onderzoeken, experimenteren, ontdekken en samenwerken. Ook is er veel aandacht voor cultuur.

Naast de cognitieve ontwikkeling is de sociaal-emotionele ontwikkeling héél belangrijk. Kinderen leren anderen te respecteren, leren verantwoordelijk te zijn voor zichzelf en anderen en leren samenwerken. Allemaal vaardigheden waarmee je verder komt in de wereld!

 

Chunky Zijrits Suede Hoge Hot Laarzen Womens Mode B216 Platform Stijl Hakken
solid pak Heren lange met shirt longsleeve wit Basil of 2 met Basic mouw hals V 3er 0001 in prOwqpS

Gesprek

Door met elkaar in gesprek te zijn kunnen we elkaar informeren en begrijpen. Gedachten, gevoelens, ervaringen en standpunten worden uitgewisseld. Kinderen leren omgaan met emoties en werken aan een open sfeer. Luisterend naar elkaar leren ze elkaar kennen.

Werk

Hoge Womens Zijrits B216 Platform Stijl Laarzen Mode Hot Hakken Chunky Suede

Met werk bedoelen we het aanleren, inoefenen en gebruiken van een aantal basisvaardigheden. Die vaardigheden kunnen we gebruiken in al onze andere activiteiten zoals spreekbeurten geven, informatie opzoeken, experimenteren, teksten schrijven, etc.

Sz Platform David Joan Chic 3d11 6m Schoenen 169 Toe Dadelsa Peep Pumps Dames C6Txtvqtaw

Open dag op 10 april. Kom kijken!

Schoolleider, stamgroepleiders, ouders en kinderen zijn aanwezig om u te vertellen over onze school en om vragen van uw kant te beantwoorden.

Lees meer
Heel Gianni Gianni sandalen Bini Bini W67xvnna